Майстер-клас по Фуд-хімії для кухарів відбувся в GastroHub.
Кухарі в країнах з особливо розвиненою гастрономією для отримання кращого результату обов'язково співпрацюють з хіміками. Фахівці зі сфери харчових технологій допомагають по-іншому поглянути на продукти, на кулінарні техніки, які використовують. Тому Міжнародний Конгрес шеф-кухарів Fontegro запустив серію майстер-класів по Фуд-хімії. На чолі зі спікером - Олександром Сабіровї, кандидатом технічних наук за спеціальністю «Технологія продуктів харчування» - учасники обговорювали білки, жири і вуглеводи, крохмаль, гідратацію та багато іншого.
Говорили про збереження і зміні кольору продуктів при їх термічній обробці, чому природні барвники складно використовувати для перекази штучного кольору, чи можна отримати прозорий буряковий сік,
чому яблуко темніє на зрізі і так-сяк, якщо його колір залишається незмінним і як же досягти гарного кольору м'яса в страві, щоб його хотілося моментально з'їсти!
Ну а продовження обов'язково буде. Слідкуйте за анонсами на сайті.