Як пройшов український форум "СПРАВА В М'ЯСІ"

3 та 4 липня в GastroHub пройшов перший український форум для шефів і кухарів «Справа в м'ясі» від навчального центру Fontegro.

Цей форум був присвячений глибокому вивченню м'яса, технікам його приготування та обладнанню. 10 відомих спікерів поділилися своїм багаторічним досвідом.

У перший день виступало 6 спікерів. Анатолій Применко (CEO компанії Profitex) розповів про основні види грилів. Учасники зрозуміли, як розібратися в світовому розмаїтті і зробити правильний вибір для своєї кухні. Олександр Сабіров (кандидат технічних наук за спеціальністю "Технологія продуктів харчування") заглибився в тему FOOD хімії і розповів, що повинен знати шеф про приготування м'яса: реакція майяра, від чого залежить колір і смак м'яса. Сергій Зеленохат (шеф-кухар "Big Mama" і "One Dollar Bar") показав, як використовуючи фарш з баранини, приготувати 5 страв з усього світу, урізноманітнити тим самим меню і заробити гроші. Богдан Артеменко (засновник «Їстівна Культура») розкрив таємниці 3-х основних азіатських супів і поділився секретами як приготувати їх в українських реаліях і де знайти потрібні продукти.

У другий день виступало 4 спікера. Євген Сушко (Шеф-повар Citadel Inn Hotel & Resort, співзасновник кондитерської SHOco, Львів) розповів на реальному прикладі як приготувати справжнє американське барбекю з українського м'яса. Юрій Приємський ( "Spicy noSpicy», «Одеса») говорив про розширення можливостей гриля Big Green eggs. І завершив два дня знань Денис Комаренко (гастрокафе "Тарілка"). Учасники дізналися всі тонкощі просолкі м'яса перед приготуванням.

Учасники вдосталь наслухалися спікерів, набралися нових знань і наїлися смачного м'яса на дегустації!