Майстер-клас "SLOW FOOD як стиль життя"

Літо у GastroHub почалося повільно, спокійно, а головне, смачно! 05.06. на нашій локації відбувся майстер-клас «SLOW FOOD як стиль життя». Slow food (повільна їжа) – це анти-споживацький рух, що сприяє місцевим продуктам та традиційній їжі. Позиціонується як альтернатива швидкому харчуванню, прагне зберегти традиційну та регіональну гастрономічну культуру та заохочує розведення сільськогосподарських рослин, насіння та худоби, характерних для місцевої екосистеми та спрямований проти глобалізації сільськогосподарської продукції.

Організаторами майстер-класу були QIMIQ & PASTRY CHEF. А пригощав гостей сертифікований шеф-кухар Едвін Ліст (Edwin List). Він мав досвід роботи у 5-зіркових круїзних лініях класу люкс, в ресторанах 4 Toque (4 ковпачка) Gault Millau (ресторанний гід Франції), а також, в 5-зіркових готелях Європи.

У першій частині майстер-класу шеф-кухар розповідав учасникам про нюанси приготування: заправок, кремів, мусів, соусів та дрессингів на основі продуктів від QimiQ. Свої знання він продемонстрував на прикладі декількох страв: авокадо з кремом та зеленю, гарбузова panna kotta з креветками, мус vitello tonnato, філе лосося з лаймовим соусом, філе яловичини з ніжним перцевим соусом, шоколадний мус, торт «Рафаело» та ін.

У другій частині Едвін Ліст показав учасникам, як правильно готувати вишукані десерти. Вони дізналися усі секрети приготування: тірамісу з шоколадом та грушею, шоколадний мус у шоколадній чаші, cream dome з фісташкою, нугою та кавою, шоколадно-ванільне парфе, мраморний кекс та ін.