Рубен Трінкадо "Про гриби і трюфелі з використанням іспанських молекулярних текстур"

Іспанія вже давно радує гастрономічний світ своїми новаторськими техніками й підходами, а країна Басків і Сан-Себастьян взагалі знаходяться попереду планети всієї!

За два дні - 23 і 24 лютого - в Києві відбулися два важливі заходи за участю іспанського кухаря в третьому поколінні, власника і шеф-кухаря «Mirador de Ulia», ресторану - володаря зірки "Мішлєн". З Сан-Себастьяна Рубен Трінкадо привіз з собою частинку іспанської кухні, технік та ідей.


На майстер-класі гриби, яйця, черевця тріски набували цікаві текстури в руках майстра. Несподівано здивувала наша улюблена традиційна кров'янка, але на іспанський манер - з ананасами. А довга-довга емоційна дискусія про те, що станеться з яйцем, якщо покласти його на два дні в морозильну камеру з температурою -18 градусів, нікого не залишила байдужим. Ще говорили про технологію «осмос»: про переходження з одного рідкого стану в інший рідкий стан. Найвідоміше з них - перехід з солоної води - в солодку.

І три складові успіху української гастрономії від Рубена Трінкадо:

  • Продукт;
  • Бажання навчатися;
  • Бажання поліпшень.

Всі три складові притаманні українським кухарям, а тому успіху бути!Ну а нам особливо приємно, що майстер-клас Рубена Трінкадо відбувся, за словами самого ж шеф-кухаря, на одному з кращих ринків плодоовочевої, рибної та ферментованої продукції, які він бачив! Впевнені, що емоційне спілкування з учасниками майстер-класу і взаємодією з залом запам'ятаються на довго.