«Шаркутерія» від центру FONTEGRO

Сьогодні в GastroHub пройшов освітній модуль «Шаркутерія» від навчального центру FONTEGRO. Темою модуля стало виробництво бекону, салямі, прошутто, прошутто-котто, лардо в ресторані. Викладач даного модуля - шеф-кухар гастрокафе «Тарілка» - Денис Комаренко. Він більше 5 років ставив експерименти виробництва м'ясних делікатесів з української сировини по закордонним технологіям, зіпсував сотні кілограмів м'яса, витратив багато часу і зусиль, однак зміг підібрати всі ключі, адаптувати методи приготування, вялки та витримки. На його м'ясні делікатеси з'їжджаються люди з усієї України, виробництво не припиняється навіть в найгарячіші сезони.

Свій майстер-клас він поділив на 3 блоки. У першому учасники дізналися про те, як правильно обирати м'ясо, сіль, спеції і навіть нитки для виробництва м'ясних делікатесів. Він розповів, як важлива кожна деталь. Починаючи від годування тварини, його віку і закінчуючи тим, як швидко його засолили після забою. Так само, Денис Комаренко заглибився в тему виготовлення бекону. Учасники розібралися, в чому різниця між беконом, панчетой і канадським беконом.

У другому блоці шеф-кухар говорив про тонкощі виробництва салямі. І про те, як уникнути ботулізму. Учасники також розібралися, чим відрізняється виробництво прошутто і прошутто-котто і з якими труднощами вони можуть зіткнутися в процесі.

У третьому блоці Денис Комаренко поділився своїми знаннями про лардо. Лардо - це італійський кулінарний продукт зі свинячого сала. Шеф-кухар розповів, як правильно його солити і витримувати за італійською технологією.

В процесі майстер-класу учасники продегустували кожен вид м'яса. Було пізнавально і інформативно!