Шефський день: fine dining, огляд літератури, брокко й трюфеля.

Отже, шефський день позаду! Влад Таніславскій (шеф-кухар мережі ресторанів «Сито П'яно») нагодував учасників новим для України продуктом - брокко, який вирощують в Херсоні. Під смажений на грилі, бланширований, сирий брокко й суп з цієї родички брокколі і спаржі послухали про історію виникнення високої кухні в світі, Алена Пассара, Блюменталя і «Чорну качку», журнал ”Restaurant” і 50 кращих ресторанів світу і звичайно ж рейтинг Мішлєн. А ще розвиток fine dining в Україні.

Тепер завдяки Олені Брайченко, кандидату історичних наук, ми знаємо, що любов Богдана Хмельницького до кави, спровокувала «поява» першої кав'ярні в Ніжині ще до того, як цей продукт оцінили у Львові, а артишоки й спаржа масово росли в Україні ще в 18 столітті . На розвиток кулінарії в цілому вплинули останні 100 років, коли їжа сприймалася насамперед паливом для організму, призначення якого було - працювати. Тому-то мешканці сьогоднішньої країни прийом їжі без м'яса або риби прийомом їжі в принципі не вважають.

Захоплююча розповідь від Олександра Коденця й компанії «Hamonbaby» про локальні трюфелі та їх використання перенесла «в поля й ліси», де збирають цей продукт і навіть шокувала через вартість (89 000 євро) і вагу (1436г) найбільшого трюфеля в світі , знайденого в Хорватії.

Наступна зустріч кухарів запланована на грудень. Обіцяємо, вона буде не менш захоплюючою!