Практичний курс по сироварінню «Тверді та напівтверді сири»
Сировари, запрошуємо ВАС на курс, де ви зможете робити сири із непростої категорії, але ця тема буде дуже цікавою! Напівтверді та тверді сири - це сири із душею та для душі, виробництво таких сирів це ціла наука та філософський підхід.
Сири ці не прості та дуже вибагливі до молока. Дуууже! Тому, перш ніж розпочинати робити ці сири, підготуйте молоко - кормова база, догляд за тваринами та гігієна.
На цьому курсі найбільше уваги буде приділино Швейцарським сирам.
Програма курсу наступна:
- Молоко для напівтвердих та твердих сирів. Яке молоко не можна переробляти для твердих сирів.
- Технологія виробництва екстра твердих сирів.
- Підбір заквасок та яким має бути «коктейль» для твердих сирів.
- Розпад білків. Розпад жиру. Зброджування лактози.
- Практичне відпрацювання технологій сирів по типу: Грюєр, Раклет. Бонус+ сири по типу Кварк, Белпер Кноле. Йогурт.
- Як обрати фермент. Робота із ферментом при виробництві напівтвердих та твердих сирів.
- Визрівання сиру та аффінаж, як інструмент виробництва унікального сиру.
- Пороки напівтвердих та твердих сирів.
- Практичне відпрацювання технологій сирів по типу: Тет де Муан, Мааздам. Бонус - сир для грилю, сир Фета.
Спікери будуть ділитися виключно своїм практичним досвідом, своїми особисто відпрацьованими технологіями приготування сирів, помилками та відкриттями!
Кожен учасник практично відпрацює технологію кожного сиру та отримає навчальний посібник від нашої школи.
Ведучий курсу: - Tetyana Dyadechko
Дата проведення: 17-18 січня 2020 року
Час проведення: 9:00-16:00
Вартість участі: 4500 грн.
Бронювання місць обов'язкове - (066) 431 24 70