«Коза Чка» і литовські сировари відвідали GastroHub
«Осередок Сировара» - новостворена литовсько-українська асоціація, головна мета якої - розвиток сільської місцевості за допомогою локального виробництва сиру.
Завдяки ініціативній групі з Литви - асоціація Viva Sol, в особі директора Валдаса Каваліаскуаса, і з України - Творча гастромайстерня «Коза Чка», в особі Тетяни Дядечко в листопаді відбулося кілька тематичних зустрічей. Дві з них - в GastroHub. Крім теоретичної лекції про особливості сироваріння (вибір молока, температура його нагрівання і т.д.), яка відбулася 17 листопада, учасники на практичному занятті (18.11) варили сир. Вісім осіб власноруч додавали закваски, чекали осідання сирного зерна й розливали суміш по формах.
А на завершення - звичайно ж найсмачніша частина - дегустація локальних і литовських сирів з вином українського виробництва.