Практичний курс «Тверді та напівтверді сири» від Тетяни Дядечко в GastroHub.
Десять щасливчиків чотири дні провели в компанії сирної чарівниці - Тетяни Дядечко. Так-так! Справжньої чарівниці, тому що тільки чарівники можуть створювати настільки смачні, якісні, безпечні й різноманітні сири! Чотири дні Тетяна ділилася своїми магічними силами й знаннями з учасниками практичного курсу «Тверді та напівтверді сири». А знання ці вона по крупинках збирала в Швейцарії і Франції. Завдяки цьому студенти пізнали швейцарські технології сироваріння, випробували ферменти з Франції, на практиці відпрацювали сири за типом Грюєр і Халумі, спостерігали за визріванням сирів і афінажем. Cири по типу Кварк, Белпер Кноля, Раклет, Pasta Filata, Тет де Муан, Кальятта, Моцарелла так само не залишилися поза увагою. Обговорили й особливо важливі питання дотримання санітарних норм при виробництві сиру, системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю критичних точок (НАССР).
І кілька секретів від Тетяни: молоко - живий продукт, на який впливає навіть погода. Тому при виробництві сиру в грозу або дощ в молоко треба додавати більше ферменту. А для максимальної безпеки продукту треба регулярно міняти засоби для миття. Виявляється, гриби й бактерії дуже швидко виробляють імунітет до «порушників» їх спокою.
Ну що ж, ми чекаємо нових звершень від Тетяни. І нових практичних курсів в GastroHub.